Trötta ögon

Har du trötta ögon?

Brukar du i slutet av en lång arbetsdag/skoldag känna att du har trötta ögon? Då är du inte ensam. Den moderna digitala vardagen som vi lever i belastar våra ögon betydligt mer än den vardagen som våra förfäder upplevde i Afrikas savann för inte så länge sen. Människans tekniska utveckling har gått i rasande fart, evolutionen är mycket långsam i relation till det.

Det är faktiskt inte så konstigt att du känner att du har trötta svidande ögon eller annat symptom på trötta ögon efter en helt vanlig dag. Fundera en liten stund på vilka mängder av information som dina ögon måste ta in under en dag. Hur mycket exponeras dina ögon egentligen för digitala skärmar under en helt vanlig dag? Brukar du fokusera ofta och länge eller ens då och då på synintryck på längre avstånd än en armlängd bort? Det är nog ganska klart för de flesta människor, iallafall om de får fundera på dessa frågor en stund, att deras ögon tar in enorma mängder av information under en helt vanlig dag.

Det är en mycket hög exponering av digitala skärmar för de flesta och att de allra flesta mycket sällan fokuserar på synintryck på lite längre avstånd. Trötta ögon är ett stort globalt problem för alla i den moderna tidseran som vi lever i. Det går inte att nog understryka hur trötta våra ögon är i slutet av en lång arbetsdag.

Detta hjälper mot trötta ögon

Om orsaken till trötta ögon inte kan tas bort kan symtomen på torra ögon behandlas målmedvetet. Olika smörjande ögondroppar finns tillgängliga. För sporadisk en droppe med låg till måttlig viskositet såsom HyloFresh eller HyloComod, för mer långvariga och bestående sjukdomar, bör du välja en droppe med högre viskositet såsom HyloGel. Läs mer om olika produkter och vad som fungerar bäst för dina ögon här. Endast produkter som inte innehåller konserveringsmedel bör användas eftersom konserveringsmedel kan skada tårfilmen och ögats yta.

Lindrar trötta, irriterande och röda ögon
Smörjer torra och trötta ögon
Vårdande kombinationsdroppe
Intensivt smörjande droppar vid torra ögon

Förebygg trötta svidande ögon

Att förebygga trötta och svidande ögon kan tyckas vara omöjlig när man väl har fått klart för sig vilken enorm belastning våra ögon utsätts för varje dag, men det finns en hel del som man kan göra för att få lite piggare ögon i slutet av dagen. Mycket handlar om att få in enkla vanor och få bort oönskade beteenden. För det första, du behöver inte titta på digitala skärmar mer än nödvändigt.

Såklart måste du titta på skärmar i jobbet, men försök minimera skärmexponeringen. Ta korta pauser på någon minut och titta lång ut i horisonten från kontorets fönster om du har möjlighet. Gör detta till en vana. När du är på väg till och från jobbet med kollektiva färdmedel, slut dina ögon en kort stund och fokusera på ditt inre. Bli inte som alla andra på bussen som bara tittar på sina mobiler. Ta och promenera när du har tillfälle och undvik mobilen när du promenerar.

Läs på lite om hur man ska få optimala ljusförhållanden på jobbet och implementera. Även om du följer ovanstående råd till punkt och pricka så kan det vara en god idé att ha skonsamma smörjande ögondroppar nära till hands. Välj ögondroppar som är fria från konserveringsmedel, har hög viskositet och är enkla att administrera.

Trötta ögonsymptom

Trötta ögonsymptom behöver inte nödvändigtvis betyda att du känner dig trött i ögonen. När det gäller trötta ögon så är det väldigt subjektivt hur man väljer att beskriva sina symptom eller hur man upplever de. Du kan ha rinnande ögon, kliande ögon, röda ögon, irriterade ögon eller bara se suddigt. Alla dessa symptom kan ha sin grund i att du har trötta ögon, d.v.s. du lider av trötta ögon.

Ögondroppar för trötta ögon

HYLO-Fresh är ett utmärkt val av ögondroppar för att börja behandla sina trötta ögon. HYLO-Fresh är den mildaste men lika skonsam som övriga i HYLO-serien. Den innehåller både smörjande Hyaluronsyra och en medicinalört som heter Euphrasia officinalis som har en lindrande effekt på trötta ögon. Det är dock viktigt att uppgradera till HYLO-Comod eller HYLO-Care om du upplever att den inte ger dig tillräcklig lindring. Kom ihåg att det är bara du som kan veta hur mycket besvär dina torra och trötta ögon orsakar i ditt liv, oavsett så erbjuder HYLO EYE CARE den bredaste, skonsammaste och kostnadseffektivaste produktportföljen av ögondroppar för trötta ögon.

Trötta ögon: En vanlig besvär som kan vara lätt att lindra

Trötta ögon är ett vanligt problem för många människor idag, särskilt med den ökade tiden vi tillbringar framför skärmar och en allt mer stressig livsstil. Det är vanligt att uppleva sveda, klåda och rodnad i ögonen, samt en känsla av utmattning och trötthet. Dessa symtom kan påverka din vardag och ditt allmänna välbefinnande. Men det finns en lösning för trötta ögon – Hylo ögonvård! Hylo ögonvård är en serie produkter som är utvecklade speciellt för att ge lindring och skönhet till trötta ögon. Produkterna är skapade med naturliga ingredienser och har testats kliniskt för att säkerställa säkerhet och effektivitet. Hylo ögonvårds ögondroppar är en av våra mest populära produkter. De är enkel att använda och ger omedelbar lindring till trötta ögon. De innehåller en unik formel som är berikad med naturliga ingredienser som hjälper till att mjuka upp och återfukta ögonlocken. De hjälper också till att reducera rodnad och irritation, samt förbättra blodcirkulationen i ögonen.

Så förändrar skärmar våra ögon och hur du skyddar dem

Trötta ögon är en vanlig klagomål som många människor upplever någon gång i livet. Detta tillstånd är vanligt förekommande bland personer som tillbringar en betydande mängd tid framför en skärm, samt personer som har en stressig livsstil. Trötta ögon kan leda till en mängd obehagliga symtom som sveda, klåda, rodnad, och en allmän känsla av utmattning. Trötta ögon kan ha en mängd orsaker, inklusive överanvändning av ögonen, dålig belysning, skärmar som utsänder blått ljus, och en generell brist på vila och återhämtning. Dessa faktorer kan påverka ögonens hälsa och leda till en mängd hälsoproblem, inklusive ögoninflammation och förstorade blodkärl i ögonen. Det är viktigt att ta trötta ögon på allvar och att söka läkarvård om symtomen förvärras eller inte går bort på egen hand.

Trötta ögon och dess samband med sömn och livsstil

En ögonläkare kan hjälpa till att avgöra orsaken till trötta ögon och föreslå lämpliga behandlingsmetoder. En vanlig behandlingsmetod för trötta ögon är att öka mängden vila och återhämtning som ögonen får. Detta kan inkludera att ta regelbundna pauser från skärmar, använda skärmar med en sänkt skärmljusstyrka, och undvika att tillbringa långa perioder av tid i dålig belysning. Även användning av ögonmassage och ögonvårdsprodukter, som ögondroppar, kan hjälpa till att lindra symtomen på trötta ögon. För att förebygga trötta ögon är det också viktigt att följa en hälsosam livsstil. Detta inkluderar att få tillräckligt med sömn, äta en hälsosam och balanserad kost, och regelbundet träna.

Vänta inte med att behandla trötta ögon

Sammanfattningsvis är trötta ögon ett vanligt problem som kan påverka en persons vardag och allmänna välbefinnande. Om du upplever trötta ögon, är det viktigt att ta detta på allvar och söka läkarvård om behov.

 

Varför torra ögon?

Torra ögon

Varför?

Torra ögon är i själva verket besvär som påverkar ögats så kallade tårfilm. Normalt producerar tårkörtlarna hela tiden tårvätska som fördelas jämnt över ögats yta vid varje blinkning. Denna tårfilm förhindrar uttorkning, smörjer ögonlocket och ser till att ljuset bryts rätt. Vid besvär med torra ögon produceras antingen för lite tårvätska eller så avdunstar den för snabbt.

Orsaker

En av fem vuxna svenskar har problem med torra och trötta ögon i varierande grad, och orsakerna är flera bl a mer tid framför datorskärmar och smartphones som gör att man blinkar färre gånger. Andra vanliga orsaker är användning av kontaktlinser, rökning och vistelse i miljöer med air condition. Det kan också bero på kost, ålder, klimakteriet, sjukdomar, läkemedel m.m.

Symtom

Den som har torra ögon upplever ofta att det bränner, svider eller skaver i ögonen, att de är trötta och röda, rinner hela tiden och att det är svårt att sätta i linser. Idag erbjuds symtomlindring med hjälp av en rad olika smörjande ögondroppar med olika innehåll, Omega-3 kapslar och läkemedel mot torra ögon.

Alla kan drabbas av torra ögon!

Miljö, ålder och livsstil kan ge besvär

Om oss

Medilens Nordic AB är en ledande leverantör av produkter
mot besvär med torra ögon i Norden

Produkterna finns representerade på apotek och hos optiker. Sedan 2003 representerar Medilens serien HYLO ögonvård och i Sverige har vi marknadsfört produktkonceptet under namnet ”Pigga Ögon”. Produkterna är tillverkade av det tyska läkemedelsföretaget URSAPHARM Arzneimittel GmbH som är både nummer ett i Tyskland och ett av Europas ledande företag inom receptfria produkter som behandlar besvär med torra ögon. Medilens startade 1997 och är ett agenturföretag som säljer produkter inom ögonvård till ögonläkare, ögonkirurger, ögonsköterskor, ögonmottagningar, optiker, apotek och vårdcentraler.

Kontakta oss

Har du några frågor om våra produkter?