HYLO ögonvård

HYLO ögonvård

Återfuktar torra och trötta ögon

HYLO-FRESH

HYLO-FRESH Lättare besvär

Lindrar trötta, irriterande och röda ögon

Lättare besvär

HYLO-COMOD

HYLO-COMOD Medelsvåra besvär

Smörjer torra och trötta ögon

Medelsvåra besvär

HYLO-CARE

HYLO-CARE Medelsvåra besvär

Vårdande kombinationsdroppe

Medelsvåra besvär

HYLO-GEL

HYLO-GEL Ihållande besvär

Intensivt smörjande droppar vid torra ögon

Ihållande besvär


HYLO DUAL Torra ögon

Smörjande ögondroppar för torra och irriterade ögon. Stabiliserar tårfilmen och lindrar inflammatoriska och allergiska symptom.

Torra ögon


HYLO DUAL INTENSE Mycket torra ögon+

Intensivt smörjande ögondroppar för kroniskt torra ögon. Stabiliserar tårfilmen och lindrar inflammatoriska symptom.

Mycket torra ögon

ViTA-POS

VitA-POS Mycket torra ögon

Effektiv ögonsalva som skyddar och lindrar

Mycket torra ögon

Unik flaska

Det är insidan som räknas!

Unik flaska

Smart design
HYLO-serien använder sig av det patenterade COMOD-systemet som är ett miljövänligt alternativ jämfört med engångspipetter. Det är också kostnadseffektivt i förhållande till andra produkter i flaska då man via detta system får ut minst 300 sterila droppar ur 10 ml.

Säker flaska
COMOD-systemet är också säkert – det finns inga filtersystem eller någon risk för sammanblandning av innehållet då flaskans pumpsystem är garanterat tätt. Hatten på flaskan sluter dessutom tätt mot den mjuka och rundade flaskmynningen.

Fördelar
På utsidan ser flaskan ut som många andra, men på insidan finns en unik konstruktion som innebär många fördelar för dig:

  • – Enkel att använda
  • – Inget spill och kladd
  • – Alltid exakt dos – minst 300 sterila droppar per flaska (10 ml)
  • – Hållbar i 6 månader efter öppnandet
  • – Helt fri från konserveringsmedel

Se filmen om HYLO-flaskan!

Så här gör du

1. Hatten av

1. Hatten av!

2. Greppa flaskan så här 2. Greppa flaskan så här
3. Håll flaskan över ögat och tryck

3. Håll flaskan över ögat och tryck.
En exakt doserad, steril droppe kommer ut

4. Hatten på

4. Hatten på!

Vad är hyaluronsyra?

Hyaluronsyra är ett ämne som finns naturligt i t ex dina ögon, muskler och leder men som minskar med åren. De viktigaste egenskaperna är att den smörjer, återfuktar och binder vatten. Dropparna lägger sig som en film på ögat utan att kladda, droppa eller ge dimsyn.

Varför torra ögon?

Torra ögon

Varför?

Torra ögon är i själva verket besvär som påverkar ögats så kallade tårfilm. Normalt producerar tårkörtlarna hela tiden tårvätska som fördelas jämnt över ögats yta vid varje blinkning. Denna tårfilm förhindrar uttorkning, smörjer ögonlocket och ser till att ljuset bryts rätt. Vid besvär med torra ögon produceras antingen för lite tårvätska eller så avdunstar den för snabbt.

Orsaker

En av fem vuxna svenskar har problem med torra och trötta ögon i varierande grad, och orsakerna är flera bl a mer tid framför datorskärmar och smartphones som gör att man blinkar färre gånger. Andra vanliga orsaker är användning av kontaktlinser, rökning och vistelse i miljöer med air condition. Det kan också bero på kost, ålder, klimakteriet, sjukdomar, läkemedel m.m.

Symtom

Den som har torra ögon upplever ofta att det bränner, svider eller skaver i ögonen, att de är trötta och röda, rinner hela tiden och att det är svårt att sätta i linser. Idag erbjuds symtomlindring med hjälp av en rad olika smörjande ögondroppar med olika innehåll, Omega-3 kapslar och läkemedel mot torra ögon.

Alla kan drabbas av torra ögon!

Miljö, ålder och livsstil kan ge besvär

Om oss

Medilens Nordic AB är en ledande leverantör av produkter
mot besvär med torra ögon i Norden

Produkterna finns representerade på apotek och hos optiker. Sedan 2003 representerar Medilens serien HYLO ögonvård och i Sverige har vi marknadsfört produktkonceptet under namnet ”Pigga Ögon”. Produkterna är tillverkade av det tyska läkemedelsföretaget URSAPHARM Arzneimittel GmbH som är både nummer ett i Tyskland och ett av Europas ledande företag inom receptfria produkter som behandlar besvär med torra ögon. Medilens startade 1997 och är ett agenturföretag som säljer produkter inom ögonvård till ögonläkare, ögonkirurger, ögonsköterskor, ögonmottagningar, optiker, apotek och vårdcentraler.

Kontakta oss

Har du några frågor om våra produkter?