EVOTEARS

EVOTEARS

EvoTears® – En ny generation innovativa ögondroppar för dig med MGD* eller lipidbrist

EvoTears® fungerar som tårfilmens lipidfas och lämpar sig för dig som har torra ögon på grund av MGD*-problem eller lipidbrist.

EvoTears® är den första ögondroppen som endast innehåller ett enda ämne – Perfluorohexyloktan (F6H8). Perfluorohexyloktan är fettlöslig och inte benägen att reagera vare sig kemiskt, fysiologiskt eller metaboliskt. Perflourohexyloktan har lägre ytspänning än vatten vilket gör att droppen sprids över ögats yta mycket snabbt.

EvoTears® innehåller inga konserveringsmedel, fosfater eller emulgeringsmedel och är den enda vattenfria ögondroppen. Det gör att droppens volym på 10 µl blir cirka 1/3 av vanliga vatteninnehållande ögondroppars storlek, vilket motsvarar ungefär den volym som får plats på ögats yta.

*MGD (Meibomian Gland Dysfunction) = Dysfunktion i de Meibomska körtlarna

  • Passar vem: För dig med torra och/eller rinnande ögon
  • Innehåller ett enda ämne – Perfluorohexyloktan (F6H8)
  • Hållbar: 6 månader efter öppnandet.
  • Helt fri från konserveringsmedel.
  • Får inte användas samtidigt som man bär kontaktlinser på grund av att det ännu inte finns studier.
  • Ladda hem bruksanvisning

EvoTears kan köpas på Apoteket AB.

EvoTears säljs också hos många optiker – för info om optiker nära dig ring 042-14 12 25.

BESÖK EVOTEARS HEMSIDA >

Om oss

Medilens Nordic AB är en ledande leverantör av produkter mot besvär med torra ögon i Norden. Produkterna finns representerade på apotek och hos optiker. Sedan 2003 representerar Medilens serien HYLO ögonvård och i Sverige har vi marknadsfört produktkonceptet under namnet ”Pigga Ögon”. Produkterna är tillverkade av det tyska läkemedelsföretaget URSAPHARM Arzneimittel GmbH som är både nummer ett i Tyskland och ett av Europas ledande företag inom receptfria produkter som behandlar besvär med torra ögon. Medilens startade 1997 och är ett agenturföretag som säljer produkter inom ögonvård till ögonläkare, ögonkirurger, ögonsköterskor, ögonmottagningar, optiker och vårdcentraler.

Kontakta oss

Har du frågor eller andra funderingar tveka inte att kontakta oss!